+359 876 55 03 93

Дървени парапети

Начало  >  Дървени парапети

Дървени парапети са удачно решение за стълбището на всеки дом, защото могат да изпълняват функциите си. Тези парапети се монтират не само с цел да осигуряват лесното ползване на стълбищата при слизане и качване, но и с чисто декоративни функции. Освен това дървените парапети въздействат положително на местата за отдих, градината и дома. Онлайн запитване

Дървени парапетиУникалността на дървения материал в комбинация с неговата екологична чистота го прави един от най-предпочитаните материали в сферата на производство и монтаж на парапети. Именно поради тази причина ние предлагаме парапети от дърво с високо качество на всички клиенти, които търсят начини да освежат дома си и да го направят още по-комфортен и уютен. Освен всички останали предимства, дървото може да се боядисва в най-различни цветове. Независимо дали те са по-светли или по-тъмни, материалът е в състояние да създаде предразполагаща обстановка във всяко едно от жилищните помещения. Това е нещо, което клиентите ни трябва винаги да взимат предвид при избора на парапет за дома. Има обаче още много други причини, поради които дървените парапети са добро решение.

               При монтажа на парапети от дърво е необходимо да се осигурява удобното и безопасно преодоляване на на междуетажната височина. Всъщност това в пълна степен се отнася и за всички останали модели парапети. Специално парапетите от дърво едновременно изпълняват осигурителни функции и подчертават дизайна на стълбите. Правилното вписване в обзавеждането на този модел парапети до голяма степен определя възприемането им като декоративен елемент. Обезопасяването на стълбите трябва да се гарантира на клиентите по начин, който да ги убеди в правилността на взетото от тях решение по отношение вида на парапета. Например е удачно височината на парапета да не надхвърля повече от 900 милиметра, а едновременно с това разстоянието между отделните елементи не бива да надвишава 1200 мм. Дървените ръкохватки, основи и колонки също са важни елементи, които спомагат за това качеството на парапета да се повиши. Ръкохватките са значими най-вече за онези хора, които са трудно подвижни. Ето защо опирайки се на тях, те могат по-лесно да се придвижват по стълбите. Не е препоръчително ръкохватката да е идеално гладка, защото по този начин ръката може да е хлъзгава и неустойчива. Вместо това е добре повърхността да е грапава, което създава усещане за стабилност.

               При парапет от дърво детайлите непременно се изработват от материал на стълбата с такива сечения, които гарантират напречната здравина на съоражението. Всеки един от вертикалните елементи на парапетите от дърво също така трябва да бъде надеждно застопорен в рокохватката и основата. Има още един много важен фактор, който се отнася за парапетите от дърво и всички останали материали. Той е свързан с евентуалното покатерване на тях от страна на децата, което може да доведе до инциденти със сериозни последици. За да се избегне подобна неприятност, не бива да се допуска наличието на хоризонтални детайли между вертикалните елементи. Всички тези неща нашите специалисти знаят много добре, което се дължи на натрупания през годините опит. Днес ние се ползваме с доверието на голям брой клиенти, които искат да притежават най-добрите и качествени парапети за стълби. Не на последно място ние предлагаме дървените парапети на напълно разумни и приемливи цени.

Услуги