+359 876 55 03 93

Алуминиеви парапети

Начало  >  Алуминиеви парапети

Изборът на алуминиеви парапети от страна на нашите клиенти е оправдан в много отношения. Преди всичко това е един от най-здравите метали и вторият най-често използван материал в сферата на съвременното строителство. Той намира приложение както при строежа на нови сгради, също така и при реставрирането на стари. Съществува една изключително важна функция на парапетите, изработени от този материал. Тя е свързана с осигуряването на достъпност в условията на обществените места и сгради. 

Онлайн запитване

Алуминиеви парапети

Ние предлагаме парапети от алуминий с изключително качество и надеждност, които са подходящи за всички сгради. По отношение на размера и цвета, изборът за клиентите също е разнообразен. Ето защо всеки може да намери най-доброто и удачно решение. В наши дни парапетите са важна част от обзавеждането на всяка сграда, независимо дали са монтирани в нейната външна или вътрешна част. 


С цел да отговаря напълно и коректно на изискванията за улеснение и достъпност, от страните на стълбищното рамо трябва да се изграждат ал парапети. Също така е необходимо спазването на определени изисквания, които да осигурят повече надеждност и стабилност при ползването на парапетите. Първото изискване е ръкохватките да се монтират по такъв начин, че да не се въртят в сглобките при хващане или по-силен натиск. Друго важно нещо отново касае ръкохватките – те трябва да бъдат заоблени или плавно извити. Това е от огромно значение за всички, които ползват парапета при слизане или качване по стълбите. Междинните или двойни парапети също са удачен вариант, като при тях трябва да се обърне специално внимание на размерите. Например има случаи, когато широчината на стълбищното рамо е в размер на повече от 3 метра и 60 сантиметра. Цветът на парапетите е друг фактор, който има съществено значение. В зависимост от тоновете, се подчертава по-силно или по-слабо основната функция, която той изпълнява. В много административни и обществени сгради парапетите от алуминий умишлено се боядисват в контрастиращи на околната обстановка цветове. Това е едно от най-важните съвременни изисквания за безопасното им ползване при слизане и качване.


     Парапети от алуминий често се монтират в различните подлези и станции именно поради своята здравина и устойчивост. Те непременно трябва да отговарят на изброените изисквания, като рампите трябва да са широки най-малко 120 сантиметра между техните ръкохватки. Не на последно място по важност трябва да се обърне внимание и на още две много важни неща. Едното от тях е свързано с мястото, на което да се постави парапетът. Ето защо в тази връзка специалистите ни винаги извършват предварителен оглед, за да се ориентират по-добре в обстановката. Вторият фактор е свързан с целта, с която се поставя парапет в дома. Често това се прави с осигуряването на безопасно ползване на стълбите. В други случаи обаче монтирането на съораженията има за цел просто да декорира допълнително домашното обзавеждане. Независимо от причината, надеждността и високото качество на парапетите трябва да са налице. Само така ще се гарантира дълготрайността на направената инвестиция за стълбището.

Услуги